Skip to content
Back to Recipes

Salát z červeného zelí, jablek a lískových oříšků

Salát z červeného zelí, jablek a lískových oříšků

Ingredients (4 people):

- 1 červené zelí (± 1,2 kg)
- 2 jablka
- 75 g lískových oříšků
- 2 lžíce citronové šťávy (± 30 ml)
- 2 lžíce vody (± 30 ml)
- 175 ml octa z červeného vína
- 400 ml jablečného džusu
- 2 čajové lžičky soli (± 10 ml)
- 4 - 5 větviček petrželky
- 4 lžíce olivového oleje (± 60 ml)
- Černý pepř

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 7 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Nožem šéfkuchaře U-series nakrájejte zelí na čtvrtky a vyberte košťálovou část.
2. Oloupejte jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte je na čtvrtky.
3. Pomocí Mlýnku II: Nástavce na hrubé strouhání rozemelte nahrubo lískové oříšky. Pak nakrájejte jablka a zelí.
4. Jablka dejte do Hitparády 600 ml, promíchejte s citronovou šťávou a zalijte vodou. Nechte zchladit v ledničce.
5. V Micro plus konvici smíchejte ocet, jablečný džus a sůl. Přiklopte víkem "v otevřené pozici" a vařte 7 min. na 600 W v mikrovlnné troubě.
6. Nakrájené zelí dejte do Kuchtíku 4,5 l, přelijte je horkou směsí z konvice a promíchejte Silikonovou stěrkou II. Mísu přiklopte víkem a salát nechte hodinu odstát v lednici. Občas ho promíchejte.
7. V Tornádu nasekejte petrželku.
8. Před servírováním: slijte vodu ze zelí a vmíchejte olivový olej, jablka a petrželku. Dochuťte pepřem a posypte lískovými oříšky.