Ingredients (8 people):
- 1 vanilkový lusk
- 200 ml vychlazené vysokoprocentní smetany
- 200 g slazeného kondenzovaného mléka
- 300 g čerstvých jahod
- 2 bílky
- 75 g moučkového cukru
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Standing time: 8 h
Difficulty: easy
Preparation:
Univerzálním nožem U-series podélně rozřízněte vanilkový lusk a vyškrábejte z něj semínka.
V Rychlíku II vyšlehejte vychlazenou smetanu do tuha. Přidejte vanilková semínka, polovinu kondenzovaného mléka a zlehka promíchejte Silikonovou stěrkou II. Směs dejte do Velké odměrky II 2 l a odložte stranou.
Jahody opláchněte a osušte. Vložte je do Tajfunu a rozmixujte dohladka. Přidejte druhou polovinu kondenzovaného mléka a znovu promíchejte.
V opláchnutém Rychlíku II vyšlehejte bílky dotuha. Přidejte moučkový cukr a zamíchejte. Silikonovou stěrkou II jemně vmíchejte jahodovou směs.
Obě směsi střídavě navrstvěte do Amarounu.
Obě směsi střídavě navrstvěte do Amarounu.
Zmrzlinu snadněji vyjmete, když budete formu pár sekund potírat na vnější straně houbičkou namočenou do teplé vody. Před podáváním nechte zmrzlinu 10 min. povolit při pokojové teplotě.
Additional Note: