Skip to content
Back to Recipes

JAHODOVO-VANILKOVÁ ZMRZLINA

JAHODOVO-VANILKOVÁ ZMRZLINA

Ingredients (8 people):

  • 1 vanilkový lusk
  • 200 ml vychlazené vysokoprocentní smetany
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 300 g čerstvých jahod
  • 2 bílky
  • 75 g moučkového cukru

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 8 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Univerzálním nožem U-series podélně rozřízněte vanilkový lusk a vyškrábejte z něj semínka.

  • V Rychlíku II vyšlehejte vychlazenou smetanu do tuha. Přidejte vanilková semínka, polovinu kondenzovaného mléka a zlehka promíchejte Silikonovou stěrkou II. Směs dejte do Velké odměrky II 2 l a odložte stranou.

  • Jahody opláchněte a osušte. Vložte je do Tajfunu a rozmixujte dohladka. Přidejte druhou polovinu kondenzovaného mléka a znovu promíchejte.

  • V opláchnutém Rychlíku II vyšlehejte bílky dotuha. Přidejte moučkový cukr a zamíchejte. Silikonovou stěrkou II jemně vmíchejte jahodovou směs.

  • Obě směsi střídavě navrstvěte do Amarounu.

  • Obě směsi střídavě navrstvěte do Amarounu.

  • Zmrzlinu snadněji vyjmete, když budete formu pár sekund potírat na vnější straně houbičkou namočenou do teplé vody. Před podáváním nechte zmrzlinu 10 min. povolit při pokojové teplotě.

Additional Note: