Skip to content
Back to Recipes

Parfait s müsli a jogurtem

Parfait s müsli a jogurtem

Ingredients (1 people):

  • INGREDIENCE NA 7 PORCÍ:
  • 200 g ovesných vloček (±2 šálky)
  • 100 g mandlových plátků (±1 šálek)
  • 30 ml oleje (slunečnicový, řepkový) (±2 lžíce)
  • 100 g medu (±½ šálku)
  • Přísady:
  • 100 g jahod, malin, manga, broskví, kiwi nebo jiného měkkého ovoce
  • 15 g krupicového cukru (±1 lžíce)
  • 250 g bílého jogurtu (±2 šálky)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 17 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Příprava müsli na týden:

    • Z trouby vyndejte mřížku a předehřejte ji na 160 °C / st. 5-6 v režimu s ventilátorem.
    • V míse smíchejte suroviny na pečené müsli a promíchejte Silikonovou stěrkou II, dokud se dobře nespojí.
    • Silikonovou podložku s okrajem položte na studenou mřížku nebo na plech a směs na ni rovnoměrně rozprostřete.
    • Pečte 15 až 17 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se müsli rovnoměrně opeklo. Při manipulaci vždy použijte Silikonové rukavice.
    • Opečené müsli nechte vychladnout, a poté jej uložte do vzduchotěsné nádoby.*
  • Každý den si můžete připravit jiný ovocný přeliv. Vyberte si ovoce

    a rozmixujte** jej s cukrem do hladka.

  • Do Uni barelu 550 ml dejte jogurt a ovocný přeliv. Müsli nasypte

    do samostatné nádobky, aby zůstalo křupavé.

  • Až budete mít na parfait chuť, vrch posypte müsli a podávejte.

Additional Note:

TIP:
* Vzduchotěsné nádoby One Touch Fresh™ Orion jsou vhodné

na uskladnění vašich potravin.
** Supersonic tornádo dokonale rozmixuje měkké ovoce během chvilky.