Skip to content
Back to Recipes

Čokoládový koláč s hruškami

Čokoládový koláč s hruškami

Ingredients (8 people):

  • 150 g tmavé čokolády
  • 125 g nesoleného másla
  • 1 l vroucí vody (na vodní lázeň)
  • 50 ml mléka (alternativně rostlinného)
  • 5 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 10 ml kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g kakaového prášku (prosátého)
  • 130 g krupicového cukru
  • 400 g kompotovaných hrušek (scezených*)
  • Na vymazání a vysypání Ultra pro
  • 15 g nesoleného másla
  • 15 g krupicového cukru

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 60 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Čokoládu nalámejte na malé kousky do Mísy ultimátum 1 l. Přidejte máslo nakrájené na malé kousky.

  • Připravte si vodní lázeň: Do Mísy ultimátum 3,5 l nalijte přibližně 1 l vroucí vody a poté do ní opatrně umístěte Mísu ultimátum 1 l s čokoládou a máslem. Nechte stát odklopené 15 minut, přičemž v polovině času čokoládu promíchejte.

  • Mísu ultimátum 1 l vyjměte z vodní lázně. Přilijte mléko a přidejte vejce jedno po druhém. Míchejte, dokud nevznikne konzistentní směs.

  • Troubu předehřejte na 180 °C/ st. 6 bez režimu s ventilátorem s mřížkou umístěnou na druhé nejnižší úrovni v troubě.

  • Do prázdné a vysušené Mísy ultimátum 3,5 l nasypte mouku, kypřicí prášek do pečiva, kakaový prášek a cukr, přiklopte víkem a protřepejte, aby se suroviny propojily.

  • Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs. Misku uzavřete a třeste s ní po dobu 30 sekund nebo dokud neuslyšíte žádný hluk.

  • Hrušky nakrájejte na kostičky a vmíchejte je opatrně do těsta.

  • Nádobu Ultra pro 2 l vymažte máslem a vysypte cukrem.

  • Těsto nalijte do nádoby a pečte odklopené 45-50 minut.

  • Před vyklopením nechte koláč odstát 10-15 minut a podávejte zcela vychladlý.

Additional Note:

TIP:
* Použite Misu ultimátum 2 l s Ochranným vekom na scedenie šťavy z konzervovaných hrušiek.