Ingredients (8 people):
- 150 g tmavé čokolády
- 125 g nesoleného másla
- 1 l vroucí vody (na vodní lázeň)
- 50 ml mléka (alternativně rostlinného)
- 5 vajec
- 200 g hladké mouky
- 10 ml kypřicího prášku do pečiva
- 50 g kakaového prášku (prosátého)
- 130 g krupicového cukru
- 400 g kompotovaných hrušek (scezených*)
- Na vymazání a vysypání Ultra pro
- 15 g nesoleného másla
- 15 g krupicového cukru
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 60 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Čokoládu nalámejte na malé kousky do Mísy ultimátum 1 l. Přidejte máslo nakrájené na malé kousky.
Připravte si vodní lázeň: Do Mísy ultimátum 3,5 l nalijte přibližně 1 l vroucí vody a poté do ní opatrně umístěte Mísu ultimátum 1 l s čokoládou a máslem. Nechte stát odklopené 15 minut, přičemž v polovině času čokoládu promíchejte.
Mísu ultimátum 1 l vyjměte z vodní lázně. Přilijte mléko a přidejte vejce jedno po druhém. Míchejte, dokud nevznikne konzistentní směs.
Troubu předehřejte na 180 °C/ st. 6 bez režimu s ventilátorem s mřížkou umístěnou na druhé nejnižší úrovni v troubě.
Do prázdné a vysušené Mísy ultimátum 3,5 l nasypte mouku, kypřicí prášek do pečiva, kakaový prášek a cukr, přiklopte víkem a protřepejte, aby se suroviny propojily.
Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs. Misku uzavřete a třeste s ní po dobu 30 sekund nebo dokud neuslyšíte žádný hluk.
Hrušky nakrájejte na kostičky a vmíchejte je opatrně do těsta.
Nádobu Ultra pro 2 l vymažte máslem a vysypte cukrem.
Těsto nalijte do nádoby a pečte odklopené 45-50 minut.
Před vyklopením nechte koláč odstát 10-15 minut a podávejte zcela vychladlý.
Additional Note:
TIP:
* Použite Misu ultimátum 2 l s Ochranným vekom na scedenie šťavy z konzervovaných hrušiek.