Skip to content
Back to Recipes

Lososový hamburger s bylinkami

Lososový hamburger s bylinkami

Ingredients (8 people):

  • 1 kg minced salmon (skinless)mletého lososa (bez kůže)
  • 1 svazek jemně nasekaného kopru
  • 30 ml lžíce jemně nasekané pažitky
  • Sůl a pepř
  • 15 ml lžíce olivového oleje
  • Avokádová majonéza:
  • 3 snítky koriandru
  • 1 velké zralé avokádo
  • 75 g majonézy (±⅓ šálku)
  • 1/2 limetky (Šťáva)
  • Sůl a pepř
  • Na servírování:
  • Hamurgerové housky, nakrájená červená cibule, nakrájená okurka, salát...

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Do Mísy ultimátum 3 l dejte mletého lososa, pažitku, kopr, sůl, pepř a důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.

  • Směs rozdělte na 8 stejně velkých porcí a hamburgery vytvarujte za pomocí Hamburgrovače.

  • Velkou pánev pokapejte olejem a rozehřejte na středním plameni. Hamburgery opékejte 3-4 minuty z každé strany do zlatova (vnitřní teplota lososové směsi by měla dosahovat 63 °C).

  • Před podáváním hamburgery sundejte z pánve a nechte je 5 minut odpočívat.

  • Koriandr nasekejte na jemno v Supersonic tajfunu. Nástavec s čepelí vyndejte a nahraďte jej metličkou. Přidejte zbývající ingredience na avokádovou majonézu, přiklopte víkem a několikrát zatáhněte za provázek, dokud nebude majonéza jemná a hladká.

  • Hamburgery podávejte v hamburgerové housce s avokádovou majonézou a dalšími ingrediencemi dle vaší chuti.

Additional Note: