Ingredients (4 people):
- 4 jarní cibulky, nahrubo nakrájené
- 1 svazek koriandru
- 1 paprička jalapeño (se semínky)
- 2 stroužky česneku
- 450 g mletého kuřecího nebo krůtího masa
- 1 limetky (Šťáva)
- 5 ml mletého kmínu (±1 lžička)
- 5 ml mleté papriky (±1 lžička)
- 50 g strouhaného sýra dle výběru
- Sůl a pepř na dochucení
- Na servírování:
- Hamurgerové housky, guacamole, salát, nakrájené rajče, nakrájená červená cibule, mexická pálivá omáčka...
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 16 min.
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
V Supersonic šéfovi nasekejte na jemno jarní cibulku, papričku jalapeno, koriandr a česnek.
V Míse ultimátum 3 l důkladně smíchejte ostatní ingredience s cibulovou směsí.
Vytvarujte 4 hamburgery za pomocí Hamburgrovače.
Příprava v Micro pro grilu:
Dva hamburgery vložte do Micro pro grilu 1,5 l, víko dejte do nízké polohy a vařte v mikrovlnné troubě 4 minuty na 900 W. Hamburgery otočte a vařte další 4 minuty do zlatova (vnitřní teplota masové směsi by měla dosahovat 74°C). Připravte zbývající 2 hamburgery.Příprava na sporáku:
Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni, hamburgery smažte z obou stran 5-6 minut a potom je otočte a smažte dalších 5-6 minut (vnitřní teplota masové směsi by měla dosahovat 74°C).Hamburgery vyndejte z pánve a nechte je odpočívat 5-10 min.
Podávejte v hamburgerové housce s ostatními ingrediencemi dle vaší chuti.
Additional Note: