Skip to content
Back to Recipes

Kuřecí hamburger s Jalapeños

Kuřecí hamburger s Jalapeños

Ingredients (4 people):

  • 4 jarní cibulky, nahrubo nakrájené
  • 1 svazek koriandru
  • 1 paprička jalapeño (se semínky)
  • 2 stroužky česneku
  • 450 g mletého kuřecího nebo krůtího masa
  • 1 limetky (Šťáva)
  • 5 ml mletého kmínu (±1 lžička)
  • 5 ml mleté ​​papriky (±1 lžička)
  • 50 g strouhaného sýra dle výběru
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Na servírování:
  • Hamurgerové housky, guacamole, salát, nakrájené rajče, nakrájená červená cibule, mexická pálivá omáčka...

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 16 min.

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • V Supersonic šéfovi nasekejte na jemno jarní cibulku, papričku jalapeno, koriandr a česnek.

  • V Míse ultimátum 3 l důkladně smíchejte ostatní ingredience s cibulovou směsí.

  • Vytvarujte 4 hamburgery za pomocí Hamburgrovače.

  • Příprava v Micro pro grilu:
    Dva hamburgery vložte do Micro pro grilu 1,5 l, víko dejte do nízké polohy a vařte v mikrovlnné troubě 4 minuty na 900 W. Hamburgery otočte a vařte další 4 minuty do zlatova (vnitřní teplota masové směsi by měla dosahovat 74°C). Připravte zbývající 2 hamburgery.

  • Příprava na sporáku:
    Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni, hamburgery smažte z obou stran 5-6 minut a potom je otočte a smažte dalších 5-6 minut (vnitřní teplota masové směsi by měla dosahovat 74°C).

  • Hamburgery vyndejte z pánve a nechte je odpočívat 5-10 min.

  • Podávejte v hamburgerové housce s ostatními ingrediencemi dle vaší chuti.

Additional Note: