Skip to content
Back to Recipes

Rýžovo-sýrové krokety

Rýžovo-sýrové krokety

Ingredients (24 people):

  • 90 g sýra (parmazán nebo ementál)
  • 270 g rýže na rizoto (Arborio) (±1⅓ šálku)
  • 700 ml vody
  • 30 g změklého neochuceného másla (±2 lžíce)
  • Sůl a pepř
  • Na obalení:
  • 30 g strouhanky (±¼ šálku)
  • 65 g sýra (parmazán nebo ementál)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 38 min.

Standing time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Sýr (90 g a 65 g) nastrouhejte zvlášť za pomocí Mlýnku na sýr II.

  • Rýži propláchněte a sceďte za pomocí Saladinu.

  • Rýži nasypte do Velkého rýžovače 3 l, přiklopte a vařte

    v mikrovlnné troubě 16-18 minut na 600 W. Nechte 5 minut odstát. Pokud na na dně nádoby zůstane voda, rýži povařte další 1-2 minuty.

  • Přidejte máslo, strouhaný sýr, sůl a pepř a míchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Nechte odstát 10-15 minut. Nečekejte příliš dlouho, jinak směs ztuhne a bude těžší z ní vyrábět krokety.

  • Z trouby vyndejte mřížku a předehřejte ji na 220 °C / st. 7-8.

    v režimu s ventilátorem.

  • Připravte strouhanku: V Supersonic šéfovi rozmixujte strouhanku

    a strouhaný sýr a poté směs nasypte do středně velké mísy.

  • Silikonovou podložku s okrajem položte na studenou mřížku

    nebo plech na pečení.

  • Dávkovačem na zmrzlinu se středním nástavcem nabírejte krokety, obalujte je ve strouhankovo-sýrové směsi a pak je rovnoměrne rozložte na silikonovou podložku.

  • Pečte asi 20 minut. Podávejte jako předkrm se zeleninovým salátem.

Additional Note: