Ingredients (24 people):
- 90 g sýra (parmazán nebo ementál)
- 270 g rýže na rizoto (Arborio) (±1⅓ šálku)
- 700 ml vody
- 30 g změklého neochuceného másla (±2 lžíce)
- Sůl a pepř
- Na obalení:
- 30 g strouhanky (±¼ šálku)
- 65 g sýra (parmazán nebo ementál)
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 38 min.
Standing time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Sýr (90 g a 65 g) nastrouhejte zvlášť za pomocí Mlýnku na sýr II.
Rýži propláchněte a sceďte za pomocí Saladinu.
-
Rýži nasypte do Velkého rýžovače 3 l, přiklopte a vařte
v mikrovlnné troubě 16-18 minut na 600 W. Nechte 5 minut odstát. Pokud na na dně nádoby zůstane voda, rýži povařte další 1-2 minuty.
Přidejte máslo, strouhaný sýr, sůl a pepř a míchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Nechte odstát 10-15 minut. Nečekejte příliš dlouho, jinak směs ztuhne a bude těžší z ní vyrábět krokety.
-
Z trouby vyndejte mřížku a předehřejte ji na 220 °C / st. 7-8.
v režimu s ventilátorem.
-
Připravte strouhanku: V Supersonic šéfovi rozmixujte strouhanku
a strouhaný sýr a poté směs nasypte do středně velké mísy.
-
Silikonovou podložku s okrajem položte na studenou mřížku
nebo plech na pečení.
Dávkovačem na zmrzlinu se středním nástavcem nabírejte krokety, obalujte je ve strouhankovo-sýrové směsi a pak je rovnoměrne rozložte na silikonovou podložku.
Pečte asi 20 minut. Podávejte jako předkrm se zeleninovým salátem.
Additional Note: