Skip to content
Back to Recipes

Ryba s avokádem a cherry rajčátky

Ryba s avokádem a cherry rajčátky

Ingredients (6 people):

  • 1 červená cibule
  • 250 g cherry rajčat
  • 6 avokád (ne příliš zralých)
  • 30 ml citronové šťávy (±2 lžíce)
  • 2 pomeranče
  • 6 filetů z jakékoli bílé ryby
  • Sůl a pepř
  • 4 větvičky koriandru (nadrobno nasekané)
  • 30 ml olivového oleje (±2 lžíce)

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Troubu předehřejte na 180 °C / st. 6 v režimu bez ventilátoru a Silikonovou podložku s okrajem položte na studenou mřížku nebo plech na pečení
    a odložte stranou.

  • Cibuli oloupejte, rozkrojte na polovinu a nakrájejte na kostičky pomocí Hranolu II s velkou mřížkou.

  • Cherry rajčátka rozkrojte na polovinu.

  • Avokáda rozkrojte na polovinu, odstraňte jádra a lžící vydlabejte jejich vnitřek. Pomocí Hranolu II s velkou mřížkou je nakrájejte na kostičky a polijte citrónovou šťávou, aby se zabránilo oxidaci.

  • Pomeranče oloupejte a vykrojte jednotlivé měsíčky.

  • Rybí filety položte na Silikonovou podložku s okrajem, osolte a
    opepřete a na každý filet položte 3 nebo 4 pomerančové měsíčky. Vložte do trouby a pečte 15 minut.

  • Ve velké pánvi restujte cibuli na olivovém oleji 2 - 3 min. při vysoké teplotě. Přidejte cherry rajčátka a pokračujte v restování ještě 1 minutu. Přidejte na kostičky nakrájené avokádo, nasekaný koriandr, sůl a pepř. Jemně promíchejte a vařteještě 2 minuty.

  • Rybu podávejte se směsí z cibule, rajčat a avokáda.

Additional Note: