Ingredients (6 people):
- 1 červená cibule
- 250 g cherry rajčat
- 6 avokád (ne příliš zralých)
- 30 ml citronové šťávy (±2 lžíce)
- 2 pomeranče
- 6 filetů z jakékoli bílé ryby
- Sůl a pepř
- 4 větvičky koriandru (nadrobno nasekané)
- 30 ml olivového oleje (±2 lžíce)
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 15 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Troubu předehřejte na 180 °C / st. 6 v režimu bez ventilátoru a Silikonovou podložku s okrajem položte na studenou mřížku nebo plech na pečení
a odložte stranou.Cibuli oloupejte, rozkrojte na polovinu a nakrájejte na kostičky pomocí Hranolu II s velkou mřížkou.
Cherry rajčátka rozkrojte na polovinu.
Avokáda rozkrojte na polovinu, odstraňte jádra a lžící vydlabejte jejich vnitřek. Pomocí Hranolu II s velkou mřížkou je nakrájejte na kostičky a polijte citrónovou šťávou, aby se zabránilo oxidaci.
Pomeranče oloupejte a vykrojte jednotlivé měsíčky.
Rybí filety položte na Silikonovou podložku s okrajem, osolte a
opepřete a na každý filet položte 3 nebo 4 pomerančové měsíčky. Vložte do trouby a pečte 15 minut.Ve velké pánvi restujte cibuli na olivovém oleji 2 - 3 min. při vysoké teplotě. Přidejte cherry rajčátka a pokračujte v restování ještě 1 minutu. Přidejte na kostičky nakrájené avokádo, nasekaný koriandr, sůl a pepř. Jemně promíchejte a vařteještě 2 minuty.
Rybu podávejte se směsí z cibule, rajčat a avokáda.
Additional Note: