Ingredients (4 OSOBY):
- 1 kuřecí stehno
- Sůl a pepř
- 1 bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 200 g brambor
- 100 g mrkve
- 200 g červené řepy
- 1 cibule
- 300 g zelí
- 25 g rajčatového protlaku
- 1.5 l vody
- 40 g másla
- Na podávání
- Několik lístků zelených bylinek
- Chilli paprička
- Jarní cibulka
- Zakysaná smetana
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: average
Preparation:
Kuřecí stehno dejte do Ultra pro nádoby 3,5 l. Přidejte sůl, pepř, bobkový list a oloupaný česnek.
Zeleninu oloupejte a nakrájejte na Mandolíně: brambory na tyčinky (9;9), mrkev a červenou řepu na julienne hranolky (1;6), cibuli a zelí na plátky (1/uzamčená pozice).
Nakrájenou zeleninu přidejte do Ultra pro v pořadí: zelí, brambory, červená řepa, mrkev a cibule.
-
V Mix fixu II 350 ml protřepejte rajčatový protlak s 200 ml vody
a tuto směs nalijte do Ultra pro.
-
Navrch položte malé kousky másla a celé to zalijte vodou,
dokud nebude vše ponořené. Nemíchejte.
Přiklopte a vložte do mikrovlnné trouby na 20 min. na 600 W.
Troubu předehřejte na 220 °C / st. 7-8 a polévku v ní vařte dalších 30 minut.
Nechte 15 minut odstát.
Kuřecí stehno vyndejte z polévky, vykosťěte, nakrájejte na malé kousky a vraťte do polévky.
-
Jarní cibulku a chilli papričku nakrájejte na kolečka. Polévku podávejte posypanou bylinkami, chilli papričkou, jarní cibulkou
a se zakysanou smetanou.
Additional Note:
Tip: Polévku nechte den uležet. Bude mít výraznější chuť.