Skip to content
Back to Recipes

Krémová brokolice s parmazánem

Krémová brokolice s parmazánem

Ingredients (6 people):

  • 3 velké brokolice (±1,5 kg)
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 75 ml olivového oleje
  • Sůl a pepř
  • 150 g parmazánu
  • 60 g hladké mouky
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 600 ml mléka pokojové teploty
  • 1 Špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 250 ml vysokoprocentní smetany

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 40 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Troubu předehřejte na 250 °C / st. 8-9.

  • Brokolici omyjte, osušte a nakrájejte na menší růžičky.

  • Cibuli s česnekem oloupejte a nasekejte na jemno v Supersonic tornádu.

  • Ve velké míse smíchejte brokolici, nasekanou cibuli s česnekem, olivový olej, sůl a pepř. Směs dejte do Ultra pro nádoby 3,3 l, přiklopte víkem a pečte 20 minut.

  • Teplotu trouby snižte na 220 °C / st. 7-8.

  • Parmazán nastrouhejte za pomocí Mlýnku na sýr II.

  • V Micro plus konvici 1 l smíchejte mouku se slunečnicovým olejem. Přidejte sůl, pepř a za stálého míchání opatrně přilijte mléko.* Přiklopte víkem a vařte v mikrovlnné troubě 3 minuty na 600 W. Směs promíchejte a vařte další 2 minuty. Přidejte muškátový oříšek, polovinu nastrouhaného parmazánu, smetanu a znovu promíchejte.

  • Brokolici přelijte smetanovou směsí, posypte zbylým parmazánem a pečte odklopené asi 15 minut.

Additional Note:

Optimum II metla hřeben je vhodná na míchání surovin v Micro plus konvici 1 l, protože nepoškrábe její povrch.