Ingredients (8 people):
- 200 g tmavé čokolády na vaření
- 100 g másla
- 3 vajíčka (oddělené žloutky a bílky)
- 100 ml (± 100 g) cukru
- 45 ml mléka
- 100 g mouky
- 5 ml prášku do pečiva
Poleva:
- Chantilly krém z bílé čokolády (recept níže)
- Čokoládová poleva
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 20 min.
Difficulty: average
Preparation:
1. Rozpusťte čokoládu spolu s máslem v Micro plus konvici 1 l po dobu 2, 5 minut na 600 W v mikrovlnce. Nechte odstát 1 minutu a dobře promíchejte.
2. Důkladně rozšlehejte žloutky a cukr v Míse na míchání 3 l pomocí Optimum II metličky, až směs zbělá a zdvojnásobí objem. Přidejte mléko, mouku a prášek do pečiva a dobře zašlehejte. Do směsi vlijte čokoládu a zamíchejte pomocí Silikonové stěrky II.
3. Rozšlehejte bílky v Rychlíku II a jemně je přidejte do směsi v Míse na míchání 3 l.
4. Nalijte směs do dvou Silikonových forem vafle, které umístěte na chladný rošt a pečte 16 až 18 minut v předehřáté horkovzdušné troubě (180 °C).
5. Vyndejte z trouby a nechte vafle vychladnout před vyjmutím z forem.
6. Podávejte obalené v Chantilly krému z bílé čokolády a polité čokoládovou polevou.