Ingredients (8 people):
- 250 g sušenek speculoos
- 300 g vařených kaštanů
- 200 g foie gras (lze nahradit mletým vepřovým masem)
- 2 perličky (každá přibližně 1,5 kg)
- 3 lžíce brandy
- 50 g másla
- Sůl a pepř
- 2 bulvy celeru (přibližně 800 g každá)
- 2 lžíce olivového oleje
- Koktejlové špejle
Preparation time: 25 min.
Cooking time: 2 h 35 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: advanced
Costs: high
Preparation:
Troubu předehřejte na 180 °C / st. 6.
V Supersonic šéfovi nasekejte sušenky speculoos ve dvou dávkách, dokud nebudou úplně rozdrcené. Potom nasekejte zvlášť kaštany. Paštiku Foie gras nakrájejte na kostky.
V Míse na míchání 3 l smíchejte rozmixované sušenky a kaštany s kousky paštiky za pomocí Silikonové stěrky II.
Touto směsí naplňte vnitřek perliček a uzavřete je za pomocí špejlí.
Perličky vložte do Ultra pro nádoby 5,7 l. Na vrch dejte kousky másla a přelijte malým množstvím brandy. Ochuťte solí a pepřem.
Přiklopte a pečte 1 hodinu a 45 minut. Po upečení vyjměte nádobu z trouby a nechte 5 minut odstát.
Oloupejte bulvy celeru, nakrájejte je na 8 kusů a vytvořte z nich hranolky za pomocí Mřížky na hranolky 10 mm. Vložte je do Hitparády 2 l, přilijte olej a pořádně protřepejte, aby se vše dobře promíchalo.
Hranolky dejte do nádoby Ultra pro lasagne 3,3 l, přiklopte a pečte 40 minut na 210 °C / st. 7, poté pečte odkryté dalších 10 minut.
Pokud perličky vychladly, ohřejte je v troubě. Nakrájejte je na kousky a podávejte s nádivkou, celerovými hranolkami a přelité výpekem.
Additional Note:
Tip: Celer můžete nakrájet na hranolky za pomocí Mandolíny (nastavení 9;9).