Skip to content
Back to Recipes

Vánoční perlička s celerovými hranolkami

Vánoční perlička s celerovými hranolkami

Ingredients (8 people):

  • 250 g sušenek speculoos
  • 300 g vařených kaštanů
  • 200 g foie gras (lze nahradit mletým vepřovým masem)
  • 2 perličky (každá přibližně 1,5 kg)
  • 3 lžíce brandy
  • 50 g másla
  • Sůl a pepř
  • 2 bulvy celeru (přibližně 800 g každá)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Koktejlové špejle

Preparation time: 25 min.

Cooking time: 2 h 35 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: advanced

Costs: high

Preparation:

  • Troubu předehřejte na 180 °C / st. 6.

  • V Supersonic šéfovi nasekejte sušenky speculoos ve dvou dávkách, dokud nebudou úplně rozdrcené. Potom nasekejte zvlášť kaštany. Paštiku Foie gras nakrájejte na kostky.

  • V Míse na míchání 3 l smíchejte rozmixované sušenky a kaštany s kousky paštiky za pomocí Silikonové stěrky II.

  • Touto směsí naplňte vnitřek perliček a uzavřete je za pomocí špejlí.

  • Perličky vložte do Ultra pro nádoby 5,7 l. Na vrch dejte kousky másla a přelijte malým množstvím brandy. Ochuťte solí a pepřem.

  • Přiklopte a pečte 1 hodinu a 45 minut. Po upečení vyjměte nádobu z trouby a nechte 5 minut odstát.

  • Oloupejte bulvy celeru, nakrájejte je na 8 kusů a vytvořte z nich hranolky za pomocí Mřížky na hranolky 10 mm. Vložte je do Hitparády 2 l, přilijte olej a pořádně protřepejte, aby se vše dobře promíchalo.

  • Hranolky dejte do nádoby Ultra pro lasagne 3,3 l, přiklopte a pečte 40 minut na 210 °C / st. 7, poté pečte odkryté dalších 10 minut.

  • Pokud perličky vychladly, ohřejte je v troubě. Nakrájejte je na kousky a podávejte s nádivkou, celerovými hranolkami a přelité výpekem.

Additional Note:

Tip: Celer můžete nakrájet na hranolky za pomocí Mandolíny (nastavení 9;9).