Ingredients (6 people):
150 g pohanky
1 stroužek česneku
1 čerstvá paprika
150 g mangoldu
1 lžička strouhaného zázvoru
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 mrkve
1 špetka anýzových semínek
500 ml zeleninového vývaru
Sůl
Preparation time: 25 min.
Cooking time: 20 min.
Difficulty: average
Preparation:
1. Pomocí Číňana propláchněte pohanku pod tekoucí studenou vodou a sceďte. Pak ji ohřejte po dobu 1 minuty v PK pánvi Vitalic II 28 cm a dejte stranou.
2. V Tornádu nasekejte stroužek česneku a chilli. Očistěte mangold a nakrájejte jej Nožem na rajčata.
3. Do PK pánve Vitalic II 28 cm umístěte 1 lžíci olivového oleje, nakrájený česnek, chilli, zázvor a restujte po dobu 1 minuty. Přidjte mangold.
4. Přisypte pohanku a nechte vařit po dobu 1 minuty. Přilijte zeleninový vývar. Vařte po dobu 15 minut na nízkém plameni, aby se vývar zcela absorboval.
5. Nakrájejte mrkve na kostky nebo na tenké plátky pomocí Mřížky na hranolky. Umístěte je do PK pánve Vitalic II 24 cm a přidejte anýzová semínka, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, trošku vody a přiklopte. Vařte, dokud není voda úplně absorbována. Přidejte polovinu mrkve do pohanky a zamíchejte.
6. Rozdělte pohankovou směs rovnoměrně do každé dutiny Silikonové formy kopečků, stlačte a po několika minutách otočte vzhůru nohama.
7. Užijte si zdravé jídlo při pokojové teplotě nebo za studena. Podávejte se zbývající mrkví.