Ingredients (8 people):
- 1 listové těsto (ø 32 cm)
- Trochu vody na zabalení croissantů
- 1 vaječný žloutek + 15 ml mléka na pomašlování
- 30 ml krupicového cukru nebo javorového sirupu
- Jahodový džem na naplnění
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 12 min.
Difficulty: easy
Preparation:
1. Rozbalte těsto a nakrájejte jej na Apollo croissantu.
2. Silikonovou mašlovačkou II navlhčete okraj každého trojúhelníku vodou, abyste jej mohli uzavřít, jakmile bude naplněný.
3. Dlaní lehce označte místo v těstě, kam dejte jednu lžičku džemu na mini croissant a dvě lžičky na větší croissant.
4. Prstem jemně nadzvedněte těsto a od širokého konce začněte rolovat. Opakujte postup s každým trojúhelníkem těsta.
5. Croissanty umístěte na Silikonovou podložku s okrajem. Rozložte je tak, aby mezi nimi byl prostor, protože se při pečení zvětší.
6. Potřete je vaječným žloutkem, posypte cukrem nebo pokapejte sirupem.
7. Pečte v předehřáté troubě 10 až 12 min. na st. 6-7 / 200 °C.