Skip to content
Back to Recipes

Mořský ďas s pestem z polníčku

Mořský ďas s pestem z polníčku

Ingredients (4 people):

  • 4 filety z mořského ďasa (každý přibližně 150-180 g)
  • Sůl a pepř
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 100 g polníčku
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička slunečnicového oleje

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 25 min.

Difficulty: average

Costs: middle

Preparation:

  • Troubu předehřejte na 200 °C / st. 6-7.

  • Filety z mořského ďasa ochuťte solí, pepřem a pokapejte citronovou šťávou.

  • Polníček opatrně omyjte a osušte v Salátovém karuselu. Polníček s vlašskými ořechy nasekejte na jemno v Supersonic šéfovi. Přidejte olivový olej, hořčici a dochuťte solí.

  • Ultra pro nádobu lasagne 3,3 l vytřete olejem za pomocí Silikonové mašlovačky II. Rybu potřete marinádou z polníčku a ořechů.

  • Nádobu přiklopte a pečte v troubě přibližně 25 minut. V polovině doby pečení odklopte víko.

  • Podávejte s těstovinami uvařenými v Těstovince 1,9 l nebo s dušenou zeleninou uvařenou na páře v Microgourmetu v mikrovlnné troubě.

     

Additional Note:

Tip: Požádejte svého rybáře o možnosti nákupu ryb z udržitelných zdrojů.