Ingredients (4 people):
- 4 filety z mořského ďasa (každý přibližně 150-180 g)
- Sůl a pepř
- 3 lžičky citronové šťávy
- 100 g polníčku
- 50 g vlašských ořechů
- 100 ml olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička slunečnicového oleje
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 25 min.
Difficulty: average
Costs: middle
Preparation:
Troubu předehřejte na 200 °C / st. 6-7.
Filety z mořského ďasa ochuťte solí, pepřem a pokapejte citronovou šťávou.
Polníček opatrně omyjte a osušte v Salátovém karuselu. Polníček s vlašskými ořechy nasekejte na jemno v Supersonic šéfovi. Přidejte olivový olej, hořčici a dochuťte solí.
Ultra pro nádobu lasagne 3,3 l vytřete olejem za pomocí Silikonové mašlovačky II. Rybu potřete marinádou z polníčku a ořechů.
Nádobu přiklopte a pečte v troubě přibližně 25 minut. V polovině doby pečení odklopte víko.
-
Podávejte s těstovinami uvařenými v Těstovince 1,9 l nebo s dušenou zeleninou uvařenou na páře v Microgourmetu v mikrovlnné troubě.
Additional Note:
Tip: Požádejte svého rybáře o možnosti nákupu ryb z udržitelných zdrojů.