Ingredients (6 people):
- 1 kg flank steaku (nakrájeného na 4 části)
- 1 lžička koření na steak
- 4 nasekané stroužky česneku
- 415 ml hovězího vývaru (rozdělený) (±1¾ hrnku)
- 120 ml sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1/4 hrnku třtinového cukru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 415 mražených brokolicových růžiček
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 35 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: easy
Costs: low
Preparation:
Nakrájené maso ochuťte kořením a vložte do Rychlého hrnce micro.
V Míse na míchání 3 l smíchejte česnek, 355 ml (±1½ hrnku) hovězí vývar, sójovou omáčku, sezamový olej a třtinový cukr. Touto marinádou přelijte steaky. Pokud není maso zcela ponořené, přilijte další vývar. Hrnec uzavřete víkem a dejte do mikrovlnné trouby na 30 minut na 900 W.
Hrnec vyndejte z mikrovlnné trouby a nechte jej přiklopený odstát , dokud neklesne tlakový indikátor (přibližně 15 minut). Poté odemkněte a sejměte víko.
Steaky položte na prkénko a pomocí dvou vidliček je natrhejte na kousky.
V malé misce smíchejte kukuřičný škrob se zbývajícími 60 ml hovězího vývaru. Tuto směs přilijte do hrnce k výpeku z masa a promíchejte.
Přidejte zmraženou brokolici, přiklopte a vařte v mikrovlnné troubě 5 minut na 900 W.
Maso vraťte zpět do hrnce a promíchejte. Podávejte s rýží.
Additional Note:
Na výrobu domácí směsi koření na steak smíchejte následující ingredience a uložte je do vzduchotěsné nádoby:
- 30 ml soli (±2 lžíce)
- 15 ml mletého černého pepře (±1 lžíce)
- 15 ml česnekového prášku (±1 lžíce)
- 15 ml cibulového prášku (±1 lžíce)
- 15 ml světlého třtinového cukru (±1 lžíce)
- 15 ml uzené papriky (±1 lžíce)
- 15 ml mletého kmínu (±1 lžíce)
- 15 ml sušeného tymiánu (±1 lžíce)