Skip to content
Back to Recipes

Hamburger s francouzskou cibulkou

Hamburger s francouzskou cibulkou

Ingredients (6 people):

  • 680 g mletého hovězího masa
  • 30 g směsi koření na cibulovou polévku
  • 15 ml lžíce worcesterové omáčky
  • 2 ml soli (±½ lžičky)
  • Karamelizovaná cibulka:
  • 15 ml lžíce olivového oleje
  • 2 velké sladké cibule, najemno nakrájeně
  • 2 ml soli (±½ lžičky)
  • 60 ml hovězí vývaru
  • 15 ml lžíce balzamikového octa
  • Dresing:
  • 75 g šálku majonézy
  • 30 ml lžíce dijonské hořčice
  • 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
  • Na podávání:
  • Opečené hamburgerové housky
  • Plátkový sýr dle výběru
  • Slanina, salát, rajče (volitelné)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 1 h 12 min.

Standing time: 70 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • V Míse ultimátum 3 l smíchejte hovězí maso, koření na cibulovou polévku, worcesterovou omáčku a sůl. Nechte 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě.

  • Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte cibuli nakrájenou na plátky, osolte a promíchejte. Přilijte vývar, snižte teplotu a vařte asi 45 minut, dokud nebude cibulka hnědá a zkaramelizovaná. Během vaření ji občas promíchejte.

  • Na posledních 5-10 minut k cibulce přilijte balsamico. Vypněte sporák a cibulku přendejte do jiné nádoby. Pánev nechte vychladnout a důkladně ji umyjte.

  • Z masové směsi vytvarujte 6 hamburgerů za pomocí Hamburgrovače.

  • V připravené čisté pánvi rozehřejte trochu olivového oleje na středním plameni. Na pánev dejte 3 hamburgery a pečte je 2-3 minuty, potom je obraťte a pečte 1-2 minuty. Na vrch položte sýr, přiklopte víkem a pečte 1 minutu. Dobu pečení upravte podle toho, jak chcete mít hamburger propečený. Hamburgery položte na talíř a opečte zbývající 3.

  • Před podáváním nechte hamburgery odpočinout 5-10 minut.

  • V malé misce smíchejte majonézu, hořčici, prolisovaný česnek a dobře promíchejte.

  • Hamburgerové housky potřete dresingem, položte na ně hamburger, karamelizovanou cibulku a další volitelné ingredience.

Additional Note:

*Zkontrolujte vnitřní teplotu masa, abyste zjistili, zda je váš hamburger hotový.
A nezapomeňte hamburgery vyndat z pánve chvíli předtím, než dosáhnou požadované
teploty, protože teplota uvnitř masa bude stoupat i po jejich vyndání.

  • Málo propečený: 130°
  • Středně propečený: 140°
  • Více propečený: 150°
  • Hodně propečený: 160°