Ingredients (6 people):
- 680 g mletého hovězího masa
- 30 g směsi koření na cibulovou polévku
- 15 ml lžíce worcesterové omáčky
- 2 ml soli (±½ lžičky)
- Karamelizovaná cibulka:
- 15 ml lžíce olivového oleje
- 2 velké sladké cibule, najemno nakrájeně
- 2 ml soli (±½ lžičky)
- 60 ml hovězí vývaru
- 15 ml lžíce balzamikového octa
- Dresing:
- 75 g šálku majonézy
- 30 ml lžíce dijonské hořčice
- 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
- Na podávání:
- Opečené hamburgerové housky
- Plátkový sýr dle výběru
- Slanina, salát, rajče (volitelné)
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 1 h 12 min.
Standing time: 70 min.
Difficulty: easy
Preparation:
V Míse ultimátum 3 l smíchejte hovězí maso, koření na cibulovou polévku, worcesterovou omáčku a sůl. Nechte 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte cibuli nakrájenou na plátky, osolte a promíchejte. Přilijte vývar, snižte teplotu a vařte asi 45 minut, dokud nebude cibulka hnědá a zkaramelizovaná. Během vaření ji občas promíchejte.
Na posledních 5-10 minut k cibulce přilijte balsamico. Vypněte sporák a cibulku přendejte do jiné nádoby. Pánev nechte vychladnout a důkladně ji umyjte.
Z masové směsi vytvarujte 6 hamburgerů za pomocí Hamburgrovače.
V připravené čisté pánvi rozehřejte trochu olivového oleje na středním plameni. Na pánev dejte 3 hamburgery a pečte je 2-3 minuty, potom je obraťte a pečte 1-2 minuty. Na vrch položte sýr, přiklopte víkem a pečte 1 minutu. Dobu pečení upravte podle toho, jak chcete mít hamburger propečený. Hamburgery položte na talíř a opečte zbývající 3.
Před podáváním nechte hamburgery odpočinout 5-10 minut.
V malé misce smíchejte majonézu, hořčici, prolisovaný česnek a dobře promíchejte.
Hamburgerové housky potřete dresingem, položte na ně hamburger, karamelizovanou cibulku a další volitelné ingredience.
Additional Note:
*Zkontrolujte vnitřní teplotu masa, abyste zjistili, zda je váš hamburger hotový.
A nezapomeňte hamburgery vyndat z pánve chvíli předtím, než dosáhnou požadované
teploty, protože teplota uvnitř masa bude stoupat i po jejich vyndání.
- Málo propečený: 130°
- Středně propečený: 140°
- Více propečený: 150°
- Hodně propečený: 160°