Ingredients (4 OSOBY):
- 400 g pórku (pouze bílá část)
- 1 l vroucí vody
- 500 g mrkve
- 500 g syrové červené řepy
- 3 stroužky česneku
- 3 ks jarní cibulky
- 3 lžíce olivového oleje (± 45 ml)
- 6 ks petrželové natě
- 50 g strouhanky
- 30 g najemno namletých lískových oříšků
- Sůl a pepř
- 2 tbsp lžíce shoyu nebo sójové omáčky (± 30 ml)
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Troubu předehřejte na 220°C / st. 7-8 v režimu s ventilátorem.
Bílou část pórku nakrájejte na 2 cm kousky (zelenou část použijte např. na polévku). Pórek dejte do Ultra pro nádoby 2 l, zalijte 1 l vroucí vody, přiklopte a nechte 10 minut odstát. Poté sceďte.
Mrkev oloupejte a nakrájejte na 1 cm široké plátky. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na 2 cm kostičky, které opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
Oloupejte stroužky česneku, rozkrojte je na poloviny a odstraňte zelené jádro. Jarní cibulky podélně rozkrojte.
-
Do Ultra pro přidejte mrkev, červenou řepu, 2 stroužky česneku
a jarní cibulky. Pokapejte olivovým olejem a jemně promíchejte Silikonovou stěrkou II.
Přiklopte a pečte 40 min.
V Supersonic tajfunu nasekejte petrželovou nať se zbývajícím stroužkem česneku. Přidejte strouhanku, namleté lískové oříšky, špetku soli a opět rozmixujte.
Po 40 minutách přidejte shoyu, pepř a jemně promíchejte. Vrch posypte směsí z tajfunu.
Pečte odklopené dalších 20 minut na 190 °C / st. 6-7 a podávejte.
Additional Note:
ŘEPA může pomoci při detoxikačním procesu v játrech. Obsahuje látky, které pomáhají stimulovat funkci jater a čistit krev.