Skip to content
Back to Recipes

Ďábelská vejce

Ďábelská vejce

Ingredients (12 people):

  • 6 natvrdo vařených vajec
  • 55 g majonézy
  • 10 ml dijonské hořčice (±2 lžičky)
  • Sůl a pepř na dochucení
  • NÁPLNĚ:
  • Tradiční:
  • 5 ml pálivé omáčky (volitelně) (±1 lžička)
  • Uzená paprika na ozdobení
  • Uzený losos:
  • 40 g jemně nakrájeného uzeného lososa
  • 30 g zakysané smetany
  • 10 ml kaparů se solným nálevem (±2 lžičky)
  • 10 ml jemně nasekané červené cibule (±2 lžičky)
  • 5 ml čerstvého kopru (±1 lžička)
  • Pikantní chorizo:
  • 60 g jemně nakrájeného vařeného choriza
  • 5 ml sušeného koriandru (±1 lžička)
  • 2 ml kmínu (±½ lžičky)
  • 1 ml chilli prášku (±¼ lžičky)
  • Šťáva z 1 limetky

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Vejce rozpulte a žloutky vydlabejte.

  • V Supersonic tajfunu rozmixujte do hladka žloutky, majonézu, hořčici, sůl a pepř. Přidejte ostatní suroviny podle toho,

    kterou variantu plněných vajec si vyberete a znovu mixujte.

  • Žloutkovou směs nabírejte Dávkovačem na zmrzlinu a kopeček opatrně vložte do dutiny bílku. Takto naplňte všechny zbývající půlky vajec.

  • Vejce dozdobte bylinkami nebo jiným kořením podle vaší chuti.

Additional Note:

 Tip: Na dozdobení použijte uzenou papriku, čerstvý kopr nebo chorizo.