Ingredients (12 people):
- 6 natvrdo vařených vajec
- 55 g majonézy
- 10 ml dijonské hořčice (±2 lžičky)
- Sůl a pepř na dochucení
- NÁPLNĚ:
- Tradiční:
- 5 ml pálivé omáčky (volitelně) (±1 lžička)
- Uzená paprika na ozdobení
- Uzený losos:
- 40 g jemně nakrájeného uzeného lososa
- 30 g zakysané smetany
- 10 ml kaparů se solným nálevem (±2 lžičky)
- 10 ml jemně nasekané červené cibule (±2 lžičky)
- 5 ml čerstvého kopru (±1 lžička)
- Pikantní chorizo:
- 60 g jemně nakrájeného vařeného choriza
- 5 ml sušeného koriandru (±1 lžička)
- 2 ml kmínu (±½ lžičky)
- 1 ml chilli prášku (±¼ lžičky)
- Šťáva z 1 limetky
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Vejce rozpulte a žloutky vydlabejte.
-
V Supersonic tajfunu rozmixujte do hladka žloutky, majonézu, hořčici, sůl a pepř. Přidejte ostatní suroviny podle toho,
kterou variantu plněných vajec si vyberete a znovu mixujte.
Žloutkovou směs nabírejte Dávkovačem na zmrzlinu a kopeček opatrně vložte do dutiny bílku. Takto naplňte všechny zbývající půlky vajec.
Vejce dozdobte bylinkami nebo jiným kořením podle vaší chuti.
Additional Note:
Tip: Na dozdobení použijte uzenou papriku, čerstvý kopr nebo chorizo.