Skip to content
Back to Recipes

Borůvková zmrzlina

Borůvková zmrzlina

Ingredients (8 people):

4 vejce (střední velikosti)
75 g cukru
250 g smetanového sýra
150 g borůvkového džemu
125 g borůvek (čerstvé nebo mražené)

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Ve Velké odměrce 2 l s Optimum II metličkou míchejte žloutky s 50 g cukru po dobu cca. 1 min. A poté přidejte smetanový sýr a opět promíchejte.
2. Pomocí Rychlíku II vyšlehejte bílky dotuha. Přidejte zbylý cukr a míchejte několik sekund.
3. Bílky jemně vmíchejte do směsi Silikonovou stěrkou II.
4. Přidejte borůvkový džem a borůvky a lehce promíchejte, aby vznikl vzhled mramoru. Nalijte těsto do Amarounu a nechte zmrazit po dobu nejméně 8 hodin.
5. Pro snadné vyjmutí z formy použijte mycí houbu nebo utěrku namočenou v teplé vodě a otírejte vnější stranu Amarounu po dobu několika sekund.

Tip: Pro nejlepší vzhled vaší zmrzliny ji vyjměte z formy 10 minut před podáváním